Прокуратурата и финансовата инспекция влязоха в Комисията по хазарта

Все още няма информация какво разследва държавното обвинение

Александър Георгиев, председател на ДКХ
Александър Георгиев, председател на ДКХ
Снимка: МФ
12:57 22.01.2020

Прокуратурата извършва обиски в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), съобщава Nova, но все още не е ясно какъв е поводът за операцията. Регулаторът е под шапката на Министерството на финансите. Държавната финансова инспекция обяви официално, че също извършва проверка в ДКХ.

Припомняме, че на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Миналата седмица финансовият министър заяви, че ДКХ е допускала много грешки в работата си и затова той предвижда тя да бъде преструктурирана.

Председател на Комисията от края на април 2019 г. е Александър Георгиев, който очевидно има подкрепата на финансовия министър Владислав Горанов, поне ако се съди от изказването му миналата седмица, че той може да остане начело на хазартния регулатор и след промените.

Главен секретар на ДКХ от дълги години е Мариян Попов, който за няколко седмици, преди назначаването на Александър Георгиев, беше изпълняващ длъжността председател на ДКХ. Финансовият министър обаче отказа да го остави на поста за постоянно, но го остави главен секретар.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: прокуратура | разследване | Комисия по хазарта | Александър Георгиев | Мариян Попов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини