Рекордни продажби навръх „Киберпонеделник“ в САЩ

Американските потребители са похарчили рекордна сума от над 9 млрд. долара

Снимка: Pixabay
08:35 03.12.2019
Продажбите по време на „Киберпонеделник“ (понеделникът след „Черния петък“, характеризиращ се намаления при онлайн пазаруването) в САЩ доближиха рекордните 9.2 млрд. долара още преди края на деня, предава Reuters. 

„Киберпонеделникът“ ознаменува края на поредицата дни, през които търговците на дребно предлагат обичайните си големи промоции. Пазаруващите в САЩ вече цял месец са засипвани от примамливи оферти. Ноември дава своеобразен старт на празничния сезон, като търсенето и предлагането на стоки и услуги ще продължи активно и през декември. 

Adobe Analytics прогнозира, че 72.1 милиарда долара са похарчени онлайн през изминалия месец. „Киберпонеделник“ пък отбелязва 16.9% скок на продажбите спрямо миналата година. 

Първоначалната прогноза за приходи през въпросния ден на Adobe, която измерва транзакции на 80 от най-големите 100 търговци на дребно в САЩ, беше за 9.4 млрд. долара. 

Любопитно е, че около 3 млрд. долара са похарчени през смартфони, което също е рекорд в САЩ. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | рекорд | онлайн | пазаруване | Черен петък | Киберпонеделник

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини