Ремонтът на изгорелия мост на „Струма“ приключи (снимки)

Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони

Снимка: АПИ
15:22 03.12.2019

Мостът над река Джерман при 62-ри километър на автомагистрала „Струма“, пострадал при пожар на 13 август, от днес е отворен за движение, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това става близо месец по-рано от предвиденото.

Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди. За да се укрепи конструкцията на съоръжението, е отстранен до здраво компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен торкретбетон (пръскан бетон). Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, подменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове, уточняват от АПИ.

Строително-монтажните работи са изпълнени от „ГБС– Инфраструктурно строителство“АД. Стойността на инвестираните средства е близо 1.8 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е изпълнен от „Пътинвест инженеринг“ АД. Стойността на техния договор е 60 000 лв. с ДДС.


Снимки: АПИ
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Струма | пожар | АПИ | ремонт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини