Русия е сигурна, че „Северен поток 2“ ще бъде завършен

Според Александър Новак това ще се случи въпреки съпротивата на САЩ

15:41 10.02.2020

Изграждането на газопровода „Северен поток 2“ ще бъде завършено въпреки "безпрецедентната" съпротива от страна на САЩ. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак за списанието Energy Policy.

„Въпреки безпрецедентната съпротива от редица страни, преди всичко от САЩ, строителството на газопровода ще бъде финализирано“, отбеляза министърът. "Решението за неговото изграждане е взето съвместно с европейските партньори през 2012 г. Пет чуждестранни компании - Engie, OMV, Shell, Uniper и Wintershall - участват в проекта. Ето защо признаваме, че всички ние сме отговорни за неговото скорошно изпълнение. Чувстваме силната подкрепа на европейските партньори“, добави той.

По думите му газопроводът ще даде възможност на Руската федерация да оптимизира доставките на газ, а северните и централноевропейските държави - да засилят енергийната сигурност чрез получаване на гориво директно от Русия. Според Новак това гарантира стабилност, доста конкурентна цена и минимален брой посредници.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | компании | Александър Новак | Северен поток 2 | газопвород

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини