Щатските акции приветстваха понижаването на лихвите

Златото и петролът отбелязаха спад

Снимка: БТА
Основният акцент през деня беше заседанието на Федералния резерв на САЩ, на което централните банкери понижиха основния лихвен процент в страната за трети път тази година с 25 базисни пункта до 1.75%. 

Щатските акции приветстваха новината за по-ниски лихви, при което водещият индекс S&P 500 напредна с 0.33%, докато Dow Jones Industrial Average се изкачи с 115.27 пункта до 27189.69.  Интересът на инвеститорите към технологичните акции повиши стойността на индекса Nasdaq Composite до 8303.98 пункта. Е Европа преобладаваше смесена търговия, като инвеститорите бяха по предпазливи към рисковите активи в очакване на решението на Фед. Това понижи бенчмарка DAX до 12910.23 пункта. 

Великобритания потвърди, че ще проведе парламентарни избори на 12 декември, след като премиерът Борис Джонсън получи одобрение от политиците във вторник вечерта. Новината повиши индекса FTSE 100 с 0.34% до 7330.78 пункта, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг". 

Понижението на лихвата в САЩ отслаби щатската валута, което даде възможност за поскъпване  златото с повече от половин процент до 1495.98 долара за трой унция. Икономическите данни в САЩ показаха ръст на запасите на петрол, което понижи цената му с повече от 1% до 54.92 долара за барел.

Акцентите днес

Икономически данни  – Еврозона

През деня ще бъдат публикувани предварителните икономически данни за БВП  на еврозоната за трето тримесечие на годината. Данните сочат за очакван икономически ръст от 0.1% спрямо предходното тримесечие.

Марио Драги напуска ЕЦБ

С края на месеца идва и последния работен ден за гуверньора на Европейската централна банка Марио Драги. Той предава поста на досегашния представител на МВФ Кристин Лагард, която ще бъде първата жена заемала поста на централен банкер на ЕС.

Инструменти на фокус

PG&E – Дневна

Компанията е част от енергийния сектор и се занимава с доставка и съхранение на природен газ и електричество. Основният тренд е низходящ, но се образува обръщаща формация дивергенция, която може да привлече купувачи и да доведе до възходящ импулс. Сигнал за влизане в дълга позиция ще има при пробив над 50 дневната средна, което може да изпрати цената до тестване около $25.

GBP/USD – 4 часова

Цената на британската лира се намира над пробив на локален низходящ канал, което може да се разгледа като пробив над флаг формация. Очакванията са за възстановяване на възходящото движение като сигнал за покупка ще имаме при поскъпване над 1.2905. Възможен е сценарий при образуване на двоен връх под 1.30, след което  може да очакваме спад на валутната двойка.

XAG/USD – Дневна

След заседанието на Фед, на което лихвения процент в САЩ беше намален до 1.75%, щатската валута изгуби подкрепа от пазарните участници, което повиши цената на ценните метали. Въпреки това имаме предпоставка за образуване на низходяща вълна при условие, че дневната свещ завърши търговия под 50 дневната подвижна средна и имаме низходящо пресичане на индикатора Стохастик. В противен случай може да очакваме среброто над $18.

Dow Jones – Дневна

Щатският индустриален индекс се движи над 50 дневната като образува скрита дивергенция, което е тренд продължаващ модел. Това е добра възможност за влизане в дълга позиция, тъй като има предпоставки за бързо покачване на индекса. Целта ни е достигане до историческите максимуми около 27400 пункта, докато спад под 50 SMA би показал отслабване на пазара и неутрализиране на нагласите ни.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: борса | акции | САЩ | пазари | лихви | Фед | Елана Трейдинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини