Сметната палата ще прави одити на плажните концесии и НЗОК

Институцията ще провери ефективността на управлението на парк „Витоша“

Снимка: Economic.bg / Красимир Свраков
17:24 20.12.2019

Сметната палата планира наред с регулярните си одити през 2020 г. да извърши и десет специфични, съобщиха от институцията. Сред тях са одити на концесиите в туризма, на Националната здравноосигурителна каса, на контрола на държавните предприятия и търговските дружества с държавно участие в капитала в министерствата на икономиката и земеделието.

Проверено ще бъде още изпълнението на държавния бюджет, разходите на БНБ, формирането на годишното превишение на приходите над разходите на Българската народна банка за 2019 г., дължимо към държавния бюджет, отчета за изпълнението на бюджета на държавното обществено осигуряване.

През 2020 г. ще приключат двата одита, възложени с решение на Народното събрание - одитите за съответствие при финансовото управление на Българското национално радио и на предоставената от Министерството на отбраната към НАТО информация, свързана с планираните разходи за отбрана на България.

Сметната палата ще провери и ефективността на политиката за подобряване на безопасността на движение по пътищата, както и ефективността на управлението на Природен парк „Витоша“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НЗОК | одит | държавен бюджет | Сметна палата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини