Социалното министерство изгради 54 съоръжения за хора с увреждания за над 1.4 млн.лв.

Проектите са по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“

Снимка: pixabay
14:44 10.05.2020

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) финансира изграждането на 54 съоръжения в помощ на трудно подвижни хора по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ през 2019 г., съобщиха от ведомството.

През миналата година по нея са монтирани 33 стълбищни подемника, 13 рампи, 6 вертикални подемника и 2 асансьора, разположени в 37 жилищни сгради. МТСП е финансирало изграждането на съоръженията с 1 498 183,90 лв.

Програмата се реализира всяка година във всички общини. На 12 февруари 2020 г. стартира нова кампания за набиране на предложения, които ще се финансират и изпълняват през настоящата година. Първоначалният срок за провеждането ѝ беше 3 месеца, но той беше удължен до 12 юни включително заради въведеното извънредното положение в страната.

До момента са постъпили 5 проектни предложения, от които 4 са за достъпна жилищна среда и 1 – за лична мобилност, което е вторият компонент на програмата, имащ за цел приспособяването на личните автомобили на хора с увреждания към техните нужди.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | Министерство на труда | хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини