Социалното министерство пренасочва 60 млн. лв. от ОПРЧР за наемане на още медици

Планирано е и закупуване на предпазни средства, необходими за превенция от заразяване с COVID-19

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
08:50 26.03.2020

Пренасочени са 60 млн. лв. от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в подкрепа на медицинския и немедицинския персонал, който е на първа линия в борбата с COVID-19. Това обяви Министерството на труда и социалната политика.

Очакванията са да бъдат обхванати около 14 000 медицински и немедицински служители, които ще получат допълнителни 1000 лв. върху заплатите си още от  март. Със средствата ще може да се наеме и допълнителен медицински и немедицински персонал, който да посрещне предизвикателствата в борбата с коронавируса.

Планирано е и закупуване на лични и колективни предпазни средства, необходими за превенция от заразяване с COVID-19.

През седмицата Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви, че ще пренасочи 40.4 млн. лв. чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. към Министерството на здравеопазването за осигуряване на най-необходимото медицинско оборудване и консумативи за борба с COVID-19 в страната.

Припомняме, че Европейската комисия одобри използването на средства по различни европейски целеви програми за борба с коронавируса.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европари | оперативна програма | ОПРЧР | борба с коронавируса | пренасочване на европари

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини