Световните борси записаха трети пореден ден на понижение

Все още има много въпросителни около подписването на търговско споразумение между САЩ и Китай

Снимка: БТА

Световните борси записаха трети подред ден на понижение, след като затовриха на червена територия. Най-големите губещи от списъка на Dow Jones бяха акциите на Boeing и Procter & Gamble, които поевтиняха  с повече от един процент всяка. Индустриалният индекс с раздели с 54.8 пункта от стойността си до 27743.50. Широкият индекс S&P 500 загуби 0.65% и приключи деня при ниво 3103.54 пункта, докато Nasdaq Composite се спусна до 8506.21 пункта.

Все още има много въпросителни около подписването на търговско споразумение между САЩ и Китай, което беше основната причина инвеститорите да останат предпазливи към ценните книжа. Смесените сигнали около преговорите оказаха ефект върху европейската сесия, при която повечето сектори завършиха деня със загуба. Водещият индекс DAX изостана с 0.16 процента до 13137.70 пункта, докато търговията в Лондон  изпрати FTSE 100 с 0.33% по-надолу до 7238.55 пункта.

В сряда златото не беше от най-атрактивните активи, след като пазарните участници таяха надежда за развитие в преговорите между двете най-големи икономики в света. Цената на жълтия метал се понижи с близо половин процент до 1464.45 долара за тройунция, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

В сряда цената на петрола достигна до двумесечен връх, на фона на очакванията, че OPEC ще ограничат добива на петрол. В края на деня цената на петрола достигна 58.33 долара за барел, докато сорта Брент струваше $63.69.

Акцентите днес

Икономически данни - PMI

В края на седмицата инвеститорите ще получат данни за индекса на активността в производствения сектор (PMI) за Германия, еврозоната и Великобритания, като очакванията на анализаторите са за стойности под 50. Това би означавало забавяне на производствения сектор, което води след себе си понижение на икономическия растеж. По-лоши от очакваните данни може да окаже негативен ефект върху местните валути.

Инструменти на фокус

Daimler – Дневна

Акциите на Daimler коригираха цената си след поскъпване до €54.57. Корекционното движение срещна подкрепата на психологическата зона при €50 и 50 дневната средна, където се образува тренд продължаващ модел – скрита дивергенция. Покачване на индикатора CCI над горната граница +100 ще ни даде сигнал за покупка, при който може да очакваме да се възобнови възходящото движение до стойности над €60.

GBP/USD – Дневна

Валутната двойка продължава движение в границите на рейнджа между 1.2770 – 1.3015. Основния тренд на дневна графика в възходящ, което ни кара да смятаме, че е по-вероятно да видим пробив над зоната на съпротива около 1.30, което ще отключи ново възходящо движение към следващите зони на съпротива.

XAG/USD – Дневна

От началото на септември цената на среброто се движи в низходящ канал, което може да се приеме като формация флаг, предвид дългосрочното възходящо движение от края на месец май. Виждаме основно два сценария за развитие на движението. При първия имаме поскъпване до нивото на съпротива около 17.60, откъдето започва нова разпродажба и понижение до цена под $16. При втория вариант имаме акумулиране на силно възходящо движение, пробив над горната граница на канала и възстановяване на основния възходящ тренд.

Nasdaq – 4 часова

Индексът показва сигнали на отслабване на възходящото си движение, което може да доведе до формиране на корекционна вълна. Очакваме плавно понижение до нивото около 22500 пункта, където се намира подкрепата от възходящата тренд линия и 50 дневната периодна средна. Целта ни е да следим за засилване на купувачите около нивото на подкрепа и влизане в дълга позиция с цел тестване на максимумите над 23600 пункта. При наличие на силен пробив около 22500 може да очакваме задълбочаване на корекцията. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: петрол | фондова борса | акции | търговия | Китай | САЩ | пазари | злато | индекси | Елана Трейдинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини