Търговските обекти в Гърция остават затворени до 11 април

Мярката не важи за хранителни магазини и аптеки

Снимка: Pixabay
16:14 29.03.2020

Всички търговски обекти в Гърция, освен хранителните магазини, аптеките и няколко други изключения, ще останат затворени до 11 април. Срокът беше удължен днес с постановление на министъра на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис, съобщиха гръци медии. 

Мерките в страната бяха наложени на 14 март заради разпространението на коронавируса в страната.

До 11 април затворени ще останат кафенета, барове, ресторанти, магазини за търговия на дребно, фирми, музеи, археологически обекти, кина и театри и спортни съоръжения.

Министърът изключи ограничителните мерки за пътуване в страната да бъдат премахнати до Великден. „Тази година няма да има Великденски изселване. Ограниченията определено ще бъдат налице и тогава“, заяви Георгиадис.

Според официалните данни, публикувани в събота вечерта, общият брой потвърдени случаи в страната е 1 611, а броя на смъртните случаи е 35. Още трима души са загинали в неделя, като така броят на загиналите стига до 38.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | мерки | магазини | пътуване | короанвирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини