Tesla започна доставките на Model Y

На фона на глобални проблеми за производителите

Снимка: Tesla
15:30 17.03.2020
Tesla започна доставките на своя кросоувър SUV Model Y, съобщи компанията в Twitter снощи, предава CNBC. Началото на доставките съответства на очакванията на анализаторите за сроковете.

Съобщението на Tesla идва в момент, когато много компании са принудени да преразгледат сроковете на доставка и производство на продуктите си и да изместят производствените си планове, тъй като пандемията от COVID-19 прекратява нормалните бизнес операции по света.

Новината бележи победа за Tesla, която по-рано не успяваше да се справи с обещаните срокове за доставка.

Потребители публикуваха изображения и коментари в Tesla Motors Club, основен онлайн форум за собствениците на Tesla, като посочват, че са получили своите коли Model Y или очакват доставки скоро, дори на фона на пандемията.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза по-рано пред акционерите по време на обявяването на резултатите за третото тримесечие на компанията, че Tesla подготвя „предсрочно подготовката на Model Y във Фримонт и сме преместили срока за стартиране от есента 2020 г. до лятото на 2020 г.".

Очаква се 7-местната версия на Model Y да бъде налична до 2021 г., според уебсайта на Tesla. По-евтината стандартна версия на Model Y не се очаква да бъде в производство до началото на 2021 г., отбелязва още сайтът.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобили | коли | SUV | Tesla | Model Y | кросоувър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини