Тристранката ще обсъди мерки за справяне с фалшивите болнични

Синдикати, работодатели и правителство сядат на масата

Снимка: Economic.bg/Архив
07:36 25.02.2020

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание от 15.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. По време на срещата ще бъдат обсъдени обобщени мерки за ограничаване на злоупотребите при получаване на краткосрочни парични обезщетения за временна неработоспособност по Кодекса за социално осигуряване.

Работодателите настояват да има реални санкции за злоупотребяващите с болнични, като глобите да бъдат както за лекарите, които ги издават, така и за тези, които ги ползват. Освен това от интервю на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев стана ясно, че работодателската организация не се е отказала от  от искането си да се върне старото положение отпреди 2010 г., при което всички дни от болничните се изплащаха от Националния осигурителен институт (НОИ).
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мерки | болнични | тристранен съвет | фалшиви болничи