Цената на петрола се срина с 2.7%

Заради Китай фючърсите за суровината се търгуват на най-ниска цена от 7 седмици насам

18:37 24.01.2020

Цената на петрола се срина днес, удряйки 7-седмично дъно, като причина за това станаха опасения, че се наблюдава пренасищане със суровината заради ситуацията в Китай. Ефектът на тези притеснения бе усилен от угрижеността на инвеститорите относно световния икономически растеж.

Към 18:30 ч. българско време петролните фючърси за международния бенчмарков сорт Брент се търгуваха с 2.69% понижение при цена от 60.37 долара за барел. Цената на фючърсите за американския сорт петрол West Texas intermediate (WTI) пък бе 2.95% надолу и те се търгуваха за 53.95 долара за барел.

Агенция Reuters отбелязва, че принос за спада имат инвестиционните опасения, свързани с разпространението на смъртоносния коронавирус в Китай. Мерките, предприети за ограничаване разпространяването на заразата оказват негативно влияние на пътуванията (Пекин забрани на 40 млн. души да пътуват).
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: нефт | брент | пазари | суровини | wti | цени на петрола

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини