United Airlines планира да затвори три от четирите си бази извън САЩ

Засегнатите служители ще имат възможност да се прехвърлят в американските бази на превозвача

Снимка: pixabay
14:27 06.06.2020

Американската авиокомпания United Airlines планира да затвори три от четирите си бази извън САЩ през октомври, тъй като международните самолетни пътувания продължават да са прекалено малко заради коронакризата. Базираната в Чикаго авиокомпания ще затвори базите си в Хонконг, Нарита, Токио, както и базата си във  Франкфурт, според документ на компанията, видян от CNBC.

Около 840 стюардеси работят в тези места, сочи докладът. Все пак от документа става ясно, че служителите в тези бази ще имат възможност да се прехвърлят в базите в САЩ. „Вземането на това решение е много трудно. Наясно сме, че всяко затваряне на база означава затруднения за работещите там. В ситуацията, в която се намираме обаче, ние просто не сме в състояние да поддържаме полети от тези бази“, се казва в доклада.

Авиокомпанията има своя база и в лондонското летище Хийтроу. От работодателската организация нарекоха съобщението „шок за цялата индустрия“ и обявиха, че „това ще доведе до огромна несигурност в сектора“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: авиокомпании | коронакриза | United Airlines | затваряне на бази