Британските депутати окончателно приеха Brexit на 31 януари

Предстои законопроектът за Brexit да получи одобрението на кралицата

Снимка: БТА

Великобритания направи още стъпка към напускане на Европейския съюз на 31 януари, след като парламентът одобри законопроекта, необходим за ратифициране на споразумението с Брюксел, предава Reuters.

Законът ще влезе в сила, след като получи одобрението на кралица Елизабет Втора. Това може да се случи още утре. Тогава ще остане Европейският парламент да ратифицира споразумението, след което Обединеното кралство ще може да стане първата страна членка, напуснала ЕС.

Днес Камарата на общините отмени промените в законопроекта, внесени от Камарата на лордовете. Те включваха клауза, гарантираща защита на децата бежанци след Brexit.

Премиерът Борис Джонсън отказа да приеме каквито и да било промени в закона за споразумението. Депутатите от горната камара можеха да се опитат отново да внесат промени, но решиха да се въздържат и това позволи приемането му.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | Борис Джонсън | Brexit | излизане на Великобритания от ЕС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини