Влезе в сила новото разписание на БДЖ

Международните влакове до Букурещ и Истанбул ще тръгват с два часа по-рано, отколкото досега

Снимка: Economic.bg
09:01 15.12.2019
От днес влез в сила новото разписание за влаковете на БДЖ. Според новата транспортна схема ще бъдат увеличени пътническите композиции по някои направления. Влаковете с голям брой пътници като между София и Перник ще са на по-чести интервали.

Международните влакове до Букурещ и Истанбул ще тръгват с два часа по-рано, отколкото досега. Бързият влак до Бургас вече ще се движи всеки ден. Част от промените са свързани с искания на редовни клиенти, а други - с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.

Превозът на пътници ще се извършва с общо 579 влака, от които 14 международни бързи влака (като два от тях ще се движат само през летния сезон), 77 бързи влака (четири, от които ще се движат само в определени дни от седмицата), 135 пътнически влака и 353 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината.

С влизането в сила на новото разписание се запазва ежедневното движение на директния международен влак от Истанбул за София. За пътуващите по направленията София-Букурещ, София-Белград и София-Солун директните вагони отново ще се движат само през лятото.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | транспорт | влакове | Български държавни железници | ново разписание

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ