Водата поскъпва и става все по-удачен актив за инвестиране

През вчерашния ден Wall Street отново бе обзет от бичи настроения благодарение на надеждите около преговорите САЩ-Китай

Снимка: Pixabay
Вчера биковете отново върлуваха на Уолстрийт с нови върхове за водещите индекси. Обратно на очакваното доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа достигна максимума си от 2016 г. до 1.95% и максимума си откакто Тръмп заема президентския пост. Надеждите около търговските преговори между САЩ и Китай бяха двигател на вчерашната сесия. Двете страни се договориха за отмяна на взаимно наложените двустранни мита.

Цената на златото се понижи с 1.45 на сто до 1468 долара за тройунция. В крайна сметка индексът на сините чипове Dow Jones нарасна с 0.66%, широкият S&P 500 – с 0.27%, технологичният Nasdaq – с 0.28 на сто до 8434 пункта.  

На корпоративния фронт акциите на Bank of America поскъпнаха с 1.3% след скока в доходността на 10-годишните държавни облигации. Ръст реализираха и енергийните компании с над 1.5%. Disney очарова инвеститорите с репорта си и след края на борсовата сесия поскъпна с 5% след 1.3% в рамките на редовната търговия. Отчетът показ печалба на акция в размер на 1.07 долара при очаквани 95 цента EPS, а приходите бяха в размер на 19.1 млрд. при прогноза за 19.04 млрд. долара. Корпоративните данни идват само ден преди старта на видео стийминг услугата Disney+, която се явява водещ конкурент на Netflix заедно с Apple TV+ и Amazon Prime.

Baidu.comBaidu, Inc. е китайска технологична компания, специализирана в интернет услуги и продукти и AI изкуствен интелект. След силен финансов отчет от сряда след звънеца вчера акциите затвориха на максимума за деня на горната граница на канала с ръст от 13.5%. Очакваме опит за пробив и дори потенциално успешен такъв, като при оттласкване на акциите надолу компанията ще тества психологическите 100 долара.

EUR/JPYДвойката евро – японска йена проби 100-дневната ЕМА през първата половина на месеца и засега средната играе ролята на добра подкрепа, но MACD записа низходящо пресичане, което може да изпрати котировките за нов по-агресивен тест. Спад би бил ограничен от 50-дневната пълзяща ЕМА и би могъл да даде тласък за ново поскъпване. Образуваната консолидация между 100- и 200-дневните средни може да се издебне за вход в къса или дълга позиция при пробив на някоя от двете граници.

WaterБорсово-търгуваният фонд на Invesco, следящ движението на водата, следи възходящ канал и отбеляза ръст от 30% от началото на годината. Мнозина смятат, че водата е ресурс, в който е удачно да се инвестира, и движението в цената на фонда не оспорва твърдението. Според нас водата е добра инвестиция в по-дългосрочен план и всяко понижение в котировките, както вчера, би било удачно за покупка.

Australia 200След като спадна под подкрепата на възходящата тренд линия, австралийският индекс образува солидна съпротива около 6750-6780 пункта в комбинация с възходяща нова подкрепа, формирана през средата на август и началото на октомври. При скок над 6800 смятаме, че ще се отключи силна бича вълна, подкрепена и от възхода на Стохастик.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: Китай | САЩ | вода | Wall Street | Уолстрийт | фондови борси | държавни ценни книжа | търговски преговори | активи за инвестиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини