Заводите на Volkswagen в Германия остават затворени до 9 април

Компанията спря много заводи в Европа и дори в Русия

20:14 27.03.2020

Германският автомобилен производител Volkswagen удължи периода на спиране на производството в Германия до 9 април. Преди това той обхващаше двете седмици между 20 март и 5 април, но заради спада на търсенето и трудности във веригата на доставки ще продължи още 4 дни.

В изявлението се добавя, че компанията работи за продължаване на производството възможно най-скоро, тъй като решението е взето в резултат на разпространението на коронавируса (Covid-19).

Volkswagen заяви, че са засегнати производствени мощности в  Дрезден, Емден, Оснабрюк, Волфсбург и Цвикау и други градове.

На 18 март Volkswagen обяви, че от 20 март спира работи заради несигурността относно производствените дейности на компанията в някои европейски заводи, включително Германия, поради нови мерки, предприети от правителствата на континента, за да забавят разпространението на огнището.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | работа | Volkswagen | април