БСП и АТАКА започват преговори за коалиция

Надяваме се да убедим Волен Сидеров, че минимална работна заплата 1000 лв на този етап не е постижима, заяви Корнелия Нинова

12:20 14.05.2013

БСП започва разговори с АТАКА в търсене на допирни точки в програмите за управление. Това кандидат-депутатът от левицата Корнелия Нинова в ефира на bTV. „Целта е да обсъдим кое е възможното между нашата и тяхната гледна точка, като е разумно всеки да направи отстъпки”, обясни тя.

Социалистите предлагат програмен кабинет от експерти, като отговорността ще продължат да носят партиите. „Един подобен кабинет ще работи за стабилна икономика, увеличаване на доходите, подпомагане на бизнеса. Ние няма да бягаме от политическа отговорност, но целта е тези хора да могат да свършат работата и да имат голяма обществена подкрепа”, допълни Нинова.

„Надяваме се да убедим Волен Сидеров, че минимална работна заплата 1000 лв на този етап не е постижима, особено в близките месеци. Нашето предложение е 450 лв до края на мандата”, отбеляза Корнелия Нинова.

„В БСП обаче има по-скоро усещане за победа – ние сме единствена от влезлите сега в парламента партии, която повишава доверието си в новото НС. ГЕРБ губят 600 хил. гласа в сравнение с предните избори, а ние качваме с 200 хил. Освен това разликата ни вече е под 3%, което е под 5-процентния контролиран вот. ГЕРБ също така изпаднаха в пълна изолация – какъв победител си, след като никой не иска да управлява с теб”, каза още тя.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БСП | атака | коалиция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини