Facebook е станал жертва на "опитна" хакерска атака

Данните на потребителите не са заплашени

От Facebook признаха, че са станали жертва на атака от страна на хакери. Социалната мрежа е била мишена на серия опити за виртуални удари през миналия месец. Данни на потребители на са били компрометирани, успокоиха от компанията.

В съобщение си в блога си, от Facebook обясняват, че атаката на киберпрестъпниците е станала възможна след като служители в компанията са посетили компрометиран сайт на мобилен производител. Вирусът проникнал в лаптопите на служителите и от там е възникнал целият проблем. В изявлението си, от Facebook определят атаката като "опитна". 

"Ние коригирахме всички заразени машини, информирахме правоприлагащите органи, и започнахме мащабно разследване, което продължава и до днес', добавят от компанията.

От там подчертават, че няма никакви данни, свидетелстващи за това, че хакери са успели да получат достъп до персонални данни на потребителите на социалната мрежа.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: хакери | атака | Фейсбук

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини