Свършиха парите за рехабилитация в санаториуми

НОИ прекратява програмата си за профилактика и рехабилитация за тази година, тъй като предвидените в бюджета средства са изчерпани

13:58 17.09.2012

Средствата по програмата за  профилактика и рехабилитация на пациенти с костни и неврологични заболявания за тази година се изчерпиха, съобщиха от  Националния осигурителен институт. 

Тази година програмата за профилактика и рехабилитация стартира на 1 март и за нейното финансиране беше отделена сумата от 15.36 млн. лв. До момента за участие в програмата са издадени 32 569 удостоверения. Очаква се до нейното приключване още 6 900 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация, добавят от института.

Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 9 октомври 2012 г. включително. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността е не по-късна от 23 октомври 2012 г.

Най-често през тази година хората са ползвали помощта за рехабилитация на заболявания на опорно - двигателния апарат и на периферната и централната нервна система, посочват от НОИ.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НОИ |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини