Египет строи 4 нови курорта на Червено море

Всеки един курорт ще развива различни видове туризъм

Египет започва изпълнението на мегапроект за изгражданети на четири нови курорта по крайбрежието на Червено море. Предвижда се в тях да има най-различни хотели, вили, паркове, СПА комплекси, конферентни центрове и най-различни туристически атракции, предадоха световните агенции.

На 12 километра от летище Хургада ще бъде разположен първият от курортите - Южен Магауиш. Той ще бъде специализиран в развитието на рекреационния и спортния туризъм. В зоната ще бъде изграден и център за тренировки на олимпийски спортисти, както и редица хотели, вили, паркове, ресторанти и театър на открито. Южен Магауиш ще има и обществен плаж.

Вторият курорт Шарм Ел Фукари ще бъде построен на площ от над 5 млн. кв. м и ще се намира на 45 км от град Марса Алам. Курортът ще разполага с крайбрежна зона от 4.5 км. В близост до него ще се намират националните паркове Вади ел Гимал и Вади Елба. Предвижда се и изграждане на пристанище.

Курортът Гамша, който ще се намира в Северна Хургада, определено ще се превърне в любима дестинация на гмуркачите, тъй като ще се простира на площ с изобилие на коралови рифове. Дължината на бреговата му линия ще е около 4 км, а максималната дълбочина на водата - 2.5 метра.

Марса Уазар е последният курорт и ще бъде разположен на 35 км от град Южен Ел Кусейр. Най-отличителните дейности в курорта ще бъдат дайвингът и сафаритата.

Египет очаква редица инвеститори и купувачи на имоти в новите курорти. Това е от жизненоважно значение за страната, тъй като бунтовете през последните години отблъснаха чуждестранните предприемачи.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Египет | курорти | телевизионни канали | Hilton | индуизъм | аквапарк Нептун

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини