Nissan с два нови спортни модела

Компанията планира нов флагман и нов достъпен модел

Японската компания Nissan ще удвои гамата си спортни модели през следващите няколко години. Два чисто нови спортни модела ще бъдат добавени към настоящите GT-R и 370Z. Това обяви вицепрезидентът на компанията Анди Палмър, цитиран от изданието Just-Auto.

По думите му едната кола ще бъде позиционирана на върха в гамата модели на Nissan, а другата - в нейното начало. Концепцията Bladeglider ще стои в основата на спортния флагман, а концепцията IDx ще бъде използвана за достъпния спортен модел.

Спортният флагман вероятно няма да се нарича Bladeglider, но ще използва почти същото задвижване като показаната в Детройт концепция. Моделът ще бъде напълно електрически и трябва да се появи през следващите 3-4 години.

Достъпната спортна кола на Nissan ще разчита на мотори с обем от 1.2 до 1.5 литра. Ще има и версия на Nismo, която ще получи 1.6-литров двигател и 6-степенна механична скоростна кутия.

Все още не е ясно кога двата модела ще излязат на пазара.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Nissan | 370Z | селскостопански стоки | ОПЗ