Васил Грудев е новият директор на фонд "Земеделие"

От два месеца Грудев е временно изпълняващ длъжността директор на ДФЗ

Временно изпълняващият от два месеца длъжността директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Васил Грудев е назначен за постоянен изпълнителен директор на фонда, реши Управителният съвет на ДФЗ. "Васил Грудев е доказан професионалист, който от 7 години работи в ДФЗ, от четири години е заместник-директор, а от 2 месеца като изпълняващ длъжността директор доказа, че има капацитет да заема тази длъжност", защити избора министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той добави, че през последните месеци ДФЗ активно се е включил в разработването на новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) и по приключването на сегашната програма.

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев допълни, че избирането на Васил Грудев е добър знак за приемственост, който е важен за комуникацията с Европейската комисия (ЕК). "Министерството и фондът съвместно извоювахме кредит на доверие от Брюксел, който ще трябва да изпълняваме оттук нататък", отбеляза Гечев, цитиран от пресцентъра на земеделското министерство.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ДФЗ | Game-Changers

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини