Депутатите почиват 4 пъти повече от избирателите

Официалните празници са 15 дни, а ваканциите на народните представители - 61 дни

12:08 06.04.2015
Депутатите почиват 4 пъти повече от своите избиратели. Това показва справка на Нова тв, според която официалните празнични дни са 15 през годината, а ваканциите на народните представители са 61 дни.

В края на миналата седмица депутатите решиха, че ще почиват от 10 до 19 април за Великден. Против 10-дневната ваканция бе независимият Велизар Енчев. Коментарът му предизвика дебат по темата и постави въпроса защо народните представители почиват три пъти повече от избирателите.

Ваканциите са само една част от пъзела, наречен „доверие към институциите". Когато хората вярват в институцията „парламент", няма да им пречи дали депутатите почиват повече или по-малко", коментира бившият депутат Калина Крумова. „Може би по политически причини по време на тази ваканция повечето депутати ще трябва да се потрудят, тъй като тази есен има избори", каза още тя.

„Депутатите не могат да бъдат специални хора", убеден е бившият депутат Минчо Христов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: депутати | почивни дни | ваканция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини