Ryanair пуска първа линия от София

Oчаква се линията да превозва над 100 000 пътници годишно

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа обяви днес, че започва полети до българската столица София. Компанията ще обслужва ежедневно пътниците от Лондон Стансед до София, като това ще започне от месец май 2016 г., а билетите влизат в продажба от септември 2015 г., съобщиха от авиокомпанията.

В момента Ryanair лети само от Пловдив. Компанията очаква да превозва на 100 000 пътници на година до българската столица. 

"Ryanair има удоволствието да обяви новата линия между София и Станстед с начало от май 2016 г. Тази нова ежедневна линия ще обслужи 100 000 клиенти на летище София, тъй като ние продължаваме да разширяваме своята маршрутна мрежа в Европа с още едно ключово летище", заяви маркетинг директорът за Централна и Източна Европа Олга Павлонка.

Преди дни от компанията обявиха финансовите си резултати, според които печалбата й за първите три месеца е нараснала с 25%, а годишните им резултати ще отговорят на по-високите прогнози.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Лондон | пътници | Ryanair | губернатор | хокей