Метростанцията на "Черни връх" ще бъде пусната през юни

От февруари затварят участъци за строежа на третия лъч от метрото

14:42 22.12.2015

През юни 2016 г. ще бъде пусната н овата метростанция на бул. „Черни връх” в столицата, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че в график се изпълняват довършителните дейности по метрото.

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7,5 км и трябва да бъдат завършени през 2019-а.

Тя обясни, че при метростанцията на Орлов мост строителството ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението. Другите метростанции ще се изграждат в стеснени градски условия.

Организацията на движението ще бъде представена в началото на месец януари, а самите затруднения в движението се очакват в края на февруари и началото на март.

Фандъкова призова столичани да използват обходните маршрути и заяви, че най-тежко ще бъде преминаването по бул. „Патриарх Евтимий” и кръстовището му с бул. „Витоша” и по бул. „Гешов” при пресичането му с булевард „България”, предаде „Фокус”. 

Ледена пързалка на открито отваря врати в Спортния комплекс в парк „Възрaждaне” в понеделник. 

В деня на откриването си и след това от 8 до 9,30 пързалянето ще е безплатно за ученици и малки деца. Работното време на пързалката ще е от 8 до 22 часа. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: строителство | Йорданка Фандъкова | метро | откриване | трети метродиаметър | Метро кеш енд Кери | текстил