Отварят 50 работни места за младежи в Пловдив

Търсят се монтажници, машинни оператори и инженери

18:16 16.06.2016

50 младежи ще могат да започнат работа в заводите на АББ в зона Раковски, част от „Тракия икономическа зона“. Те ще бъдат назначени на длъжностите „Монтажник електрооборудване“, „Машинен оператор“, „Инженер производство“ и „Асистент човешки ресурси“, благодарение на финансирания от Европейския съюз проект „Работодатели и синдикати заедно за младежка заетост“, чийто бенефициент е „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Договорът, сключен между Клъстера и Министерството на труда и социалната политика, е за безвъзмездна финансова помощ от 271 143 лева, а парите идва по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 година.

„Започнахме идентифициране и активиране на неактивни на пазара на труда младежи, живеещи на територията на общините Пловдив, Марица и Раковски. Вече имаме 11 кандидати от ромски произход“, съобщи Атанас Кръстев, председател на КТ „Подкрепа“ – Пловдив.

„Целевата група по настоящия проект включва всички млади хора на възраст от 15 до 29 години, не регистрирани като безработни в Бюрата по труда през последните 12 месеца и не ангажирани с трудова дейност, образование или обучение през последните 4 месеца.

Той допълни, че евро проектът „Работодатели и синдикати заедно за младежка заетост“ е пилотен за България и чрез него ще се създаде устойчив модел за социално партньорство между синдикати и работодатели в областта на идентифицирането, активирането и мотивирането на работната ръка.

„Това ще е добър инструмент за оказване на помощ на инвеститорите за бързо и лесно стартиране на бизнеса им в региона“, допълни Катя Стайкова. „Както знаете „Клъстер Тракия икономическа зона“ е оперативен ръководител на „Тракия икономическа зона“, една от най-мащабните индустриални зони в България, дом на над 100 компании. 

Сдружението привлича чуждестранни инвеститори и подпомага връзката бизнес – кадри – образование, както разработва и управлява проекти и програми, финансирани по Европейски оперативни програми и Световната банка.

Преди да постъпят на работа кандидатите ще преминат мотивационно обучение, обучение по ключова компетентност, а някои от тях ще учат и чужд език. Според договора за безвъзмездна финансова помощ 50-те мотивирани лица ще работят 6 месеца в заводите на АББ.

Младежите, които отговарят на изискванията може да се обадят на 032/ 63 18 20 или 0877 905 900.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | Пловдив | заетост | младежи | работна ръка | WeChat Pay

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини