8 храни, които цял живот белим и режем грешно
Няколко практични съвета за по-бързото им и лесно приготвяне
За да приготвите вкусно ястие, трябва първо да подготвите всички необходими продукти, а това често отнема време и за много от нас е най-досадната част от готвенето. Често белим и режем продуктите по непрактичен начин, което отнема повече време и ни изнервя допълнително.
Ето няколко полезни трика, които ще ви помогнат лесно и бързо да се справите с тази стъпка от кулинарното изкуство:
Печени чушки
За да обелите по-лесно чушките, най-добре ги намажете с някаква мазнина (зехтин или олио) преди да ги изпечете.
Сурови чушки
Прост начин да се отървете от неприятните семки само с едно движение.
Диня
Може лесно да сервирате динята с помощта да дълбока купа.
Картофи
Поставете топлите варени картофи в купа с ледена вода. Само след няколко минути ще може лесно да ги обелите с помощта на ръцете.
Кромид лук
Достатъчно е само да разрежете главата на лука на две, за да го обелите лесно и бързо.
Чери домати, маслини, плодове
Притеснете ги между 2 плочи (чинии) и с един замах ще ги разрежете на половина.
Грейпфрут
Можете да нарежете всеки цитрус на малки парченца, използвайки този метод.
Тиквички и тиква
Това е най-безопасният и най-бързият начин да нарежете тези продукти.