8 храни, които цял живот белим и режем грешно

Няколко практични съвета за по-бързото им и лесно приготвяне

14:40 14.08.2016

За да приготвите вкусно ястие, трябва първо да подготвите всички необходими продукти, а това често отнема време и за много от нас е най-досадната част от готвенето.

Често белим и режем продуктите по непрактичен начин, което отнема повече време и ни изнервя допълнително.

Ето няколко полезни трика, които ще ви помогнат лесно и бързо да се справите с тази стъпка от кулинарното изкуство:

Печени чушки


За да обелите по-лесно чушките, най-добре ги намажете с някаква мазнина (зехтин или олио) преди да ги изпечете.

Сурови чушки


Прост начин да се отървете от неприятните семки само с едно движение.

Диня


Може лесно да сервирате динята с помощта да дълбока купа.

Картофи


Поставете топлите варени картофи в купа с ледена вода. Само след няколко минути ще може лесно да ги обелите с помощта на ръцете.

Кромид лук


Достатъчно е само да разрежете главата на лука на две, за да го обелите лесно и бързо.

Чери домати, маслини, плодове


Притеснете ги между 2 плочи (чинии) и с един замах ще ги разрежете на половина.

Грейпфрут


Можете да нарежете всеки цитрус на малки парченца, използвайки този метод.

Тиквички и тиква


Това е най-безопасният и най-бързият начин да нарежете тези продукти. 




Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Highviewart

Етикети: храни | продукти | плодове | зеленчуци | футболен отбор | майки на деца