Над 9 млн. лв. за чиновници по време на българското председателство на ЕС

Средствата са разпределени по бюджетите на министерствата и агенции

19:01 18.01.2017

Над 9 млн. лв. одобри правителството за командировки и заплати на временно командированите служители в състава на Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел. Средствата са отпуснати във връзка с подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Средствата са разпределени по бюджетите на Министерския съвет, министерствата на външните работи, на вътрешните работи, на финансите, на труда и социалната политика, на отбраната, на правосъдието, на здравеопазването, на образованието и науката, на културата, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката, на енергетиката и на младежта и спорта, както и на Държавната агенция „Национална сигурност“ и Държавен фонд „Земеделие“.

Над 90 души от държавната администрация бяха изпратени в представителството на България в Брюксел след решение на правителството в края на 2016 г., където ще престоят от началото на тази година до 30 септември 2018 г. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: администрация | ЕС | пари | заплати | служители | най-високоплатени знаменитости

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини