Най-модерната офис сграда в Пловдив отвори врати

Инвеститор в проекта е "Галакси Инвестмънт Груп"

Най-модерната офис сграда в град Пловдив официално отвори врати. Събитието уважиха представители на местната власт, държавната администрация и бизнеса. 

Управителят на компанията-инвеститор "Галакси Инвестмънт Груп" Константин Бояджиев и кметът Иван Тотев заедно прерязаха лентата на новата сграда. Офис Парк Пловдив e специално проектиран и строен за компаниите от аутсорсинг и IT индустрията и вече посрещна наемателите си.


Реализирането на Офис Парк Пловдив е израз на увереността от страна на инвеститора, че градът се развива като предпочитана инвестиционна дестинация от страна на високотехнологичния сектор. 

Сградата е единственото място в Пловдив, в което компании с най-високи изисквания могат да наемат офис площи от клас „А“ и отговаря изцяло на изискванията за офис от ново поколение. Още преди старта на строителството, проектът беше таргетиран към бизнеса от IT и аутсорсинг сферата. 

Седеметажната сграда е с разгърната застроена площ  8 331 кв.м., с модерни голямоформатни офиси, изцяло съобразени с нуждите на наемателите. Има и подземен паркинг на едно ниво. Офис Парк Пловдив привлича наематели и заради атрактивната си локация, в район с новоизградена паркова, улична и подземна инфраструктура. Разположен е в най-зелената част на града в съседство с Мол Пловдив и Гребния канал. Това създава допълнителни удобства за бъдещите ползватели на сградата. Три главни булеварда осигуряват бързи комуникации към останалите райони на града, автомагистрала Тракия и летище Пловдив.

 „Пред Пловдив има отлични перспективи за привличане на инвестиции в IT и аутсорсинг бизнеса, които да допринасят за икономическия растеж на града. Това е сред основните мотиви за нашите инвестиционни проекти. Вярваме, че със завършването на този проект ще подкрепим икономиката на града, като го направим значително по-привлекателен за новите компании, които да изберат Пловдив за развитие на бизнеса си“, коментира по време на отриването Константин Бояджиев, управител на Галакси Инвестмънт Груп. По време на официалното събитие той благодари на партньорите на компанията за доверието и изрази надежда, че със завършването на проекта Офис Парк Пловдив е стъпка в продължаващото развитие на града като предпочитано място от IT  и аутсорсинг индустрията.

Още по време на строителството голяма част от сградата беше предварително отдадена под наем на  IT и аутсорсинг компании. Първите наематели са две от най-големите български IT компании SiteGround и Bulpros. Siteground са носители на награда за най-добър IT работодател за 2015 от AON България.  Bulpros е единствената от страната ни компания представена в класацията на Deloitte Technology Fast за Централна и Източна Европа. 

Наред с тях към Офис Парк Пловдив са се насочили изявени компании вече представени в града - Easy Consult, Javelin Group и DelaSport. Инвеститорите избират град Пловдив най-вече заради квалифицираните кадри, добрия бизнес климат и наличието на модерна офис инфраструктура на конкурентни цени. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: имоти | откриване | церемония | де минимис | болни | JEDI

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини