Проверяваме цени на чадъри и шезлонги през мобилно приложение

Около 60 плажа се подготвят за отдаване на концесии следващия сезон, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова

Снимка: Стоян Йотов

Мобилно приложение ще дава информация за цените на чадърите и шезлонгите по българските плажове. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията „Прозрачност и ефективност на концесиите в България“, която се организира днес от КРИБ и списание „Икономика“.

Около 60 плажа се подготвят за отдаване на концесии следващия сезон, заяви още министърът. Започнала е предварителната подготовка, анализите ще приключат до няколко седмици, допълни Ангелкова. До момента нямаше изискване в договорите да има фиксирана цена и всяка нейна промяна ще бъде основание за едностранно прекратяване на договора.

Тя посочи още, че заради следващия летен сезон с приоритет ще са плажовете, чиито концесионни срокове изтичат до края на тази година или през следващата година. Тя информира още, че утре ще завърши общественото обсъждане на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, които предвиждат да има три групи плажове според това къде са разположени - в урбанизирани и неурбанизирани територии, както и такива за природосъобразен туризъм.

Предстои да се направи обобщение на предложенията по промените в закона, като целта е те да бъдат в сила още от следващата година.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: концесии | плажове | дискусия | статия | подстанция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ