Топ 10 на най-опасните риби в света (снимки)

Много от тях могат да бъдат смъртоносни дори за човек

21:10 29.12.2016

Вижте десетте риби, които разполагат с най-различни средства за зашеметяване или директно убиване на жертвите си.


10. Тигров голиат


Това са изключително агресивни риби, които хапят, когато са хванати. Зъбите стърчат от устата им, дори когато е затворена. На хрилете си имат бодли, които могат да причинят сериозни рани, ако не са хванати правилно.


9. Пирани


Тези хищни риби обитават реките и езерата на Южна Америка. Въпреки репутацията си, само няколко вида са наистина опасни за човека.


8. Риба балон


Въпреки че изглеждат сладки и начинът, по който се издуват, когато са ядосани, е очарователен, тези риби също така са и отровни. В някои страни, най-вече в Япония, рибите балони се ядат, но трябва да са внимателно почистени и сготвени от добре обучени готвачи.


7. Риба лъв


Може и да изглеждат добре, но точно това, което ги прави красиви, е и опасното им оръжие. Когато атакуват разперват перките си, с които пробождат жертвите си.


6. Кандиру


Тези малки рибки са само около 2 см, но са смъртоносни. Хранят се с кръв и живеят в хрилете на други риби.


5. Голяма бяла акула


Известни са в популярната култура като агресивни хищници, но всъщност учените все още не знаят много за поведението на тези акули.


4. Муренови


Живеят в плитките коралови рифове, имат много остри зъби, с които могат да причинят сериозни наранявания дори върху човек.


3. Каменна риба


Каменните риби могат да се слеят със заобикалящата ги среда, а когато са настъпени жилят изключително болезнено, като инжектират отрова.


2. Манта


Тази риби имат огромно жило на опашките си. Обикновено не представляват опасност за хората, освен ако не са раздразнени.


1. Електрическа змиорка


Тя нанася токови удари, които зашеметяват по-дребните и жертви. Не е животозастрашаваща за хората, освен ако не атакува няколко пъти. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: WorthSeeing

Етикети: общини с висока безработица | Алтерко АД | ЕКА | Cybereason | цитрусови плодове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини