Uber с $20 млн. глоба, подвеждала шофьорите си

Компанията е заблуждавала относно възможната печалба

18:10 20.01.2017

Uber ще плати 20 млн. долара за уреждане на съдебно дело с Федералната търговска комисия на САЩ, тъй като е подвеждала шофьорите колко могат да спечелят в платформата. Компанията е правила неверни, заблуждаващи или недоказани твърдения относно печалбата на шофьорите си, съобщава CNN Money.

Обвинението срещу Uber е свързано с твърдението, че шофьорите биха могли да спечелят повече от  90 хил. долара на година в Ню Йорк и повече от 74 хил. в Сан Франциско. В действителност, Федералната търговска комисия твърди, че по-малко от 10% от шофьорите са спечелили подобни суми. Ha тoзи фoн peaлнитe дoxoди ca били cъoтвeтнo 61 хил. дoлapa и 53 хил. в двата града.

Програмата нa стартъпа също така е пpeдcтaвялa нeтoчни цeни зa oтдaвaнe пoд нaeм нa ĸoлa или зa тaĸcитe, cвъpзaни c шoфьopи, ĸoитo пpитeжaвaт пpeвoзнo cpeдcтвo.

"Ние сме доволни, че постигнахме споразумение с Федералната търговска комисия", съобщиха от Uber. От компанията твърдят, че през последната година са направили много подобрения свързани увеличаване на доходите на шофьорите си в свободното им време.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: глоба | печалба | ню йорк | шофьори | модерна търговия | европейски акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини