Завод за опаковъчни машини ще се строи в Божурище

Предприятието на "Мултивак" ще заработи догодина

Снимка: Стоян Йотов
10:10 16.09.2016
"Мултивак България Продакшън" ЕООД ще изгради предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини в Икономическа Зона София-Божурище. 

Символичната първа копка бе направена вчера следобед от зам. министъра на Икономиката – Любен Петров, генералния финансов директор на Мултивак Груп – Кристиан Трауман, управителя на "Мултивак България продакшън" - Ивайло Димитров , изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) -  Стамен Янев, изпълнителния директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) ЕАД - Стефан Стайков, главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) – Митко Василев и кмета на община Божурище – Георги Димов.

В новоизграждащото се предприятие ще бъдат инвестирани около 18,8 млн. евро до 2019 год. и разкрити 153 нови работни места, като от компанията са амбицирани то да заработи само след година.

Предприятието ще включва производствен корпус, складова и логистична база, център за професионално обучение и квалификация и офисна част. Ще бъде разкрит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните  технологии и снабдяването. 

„Мултивак“ е световен лидер във вакуумното опаковане с 60% пазарен дял в света. Компанията всяка година отбелязва двуцифрен ръст.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиция | предприятие | коридор | динозавър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини