19 жертви и десетки ранени при кърваво нападение в Япония

Това е най-бруталната атака в страната от времето на Втората световна война

19 души бяха убити, а поне 30 ранени, след като мъж атакува с нож хоспис за инвадили в Япония. Нападението е извършено в град Сагамихара, на около 50 км от столицата Токио, съобщиха световните медии. 

26-годишният мъж е проникнал в пансиона през нощта и е започнал да атакува намиращите се там. Той е нанасял удари в областта на шията и гърдите им. От общо 30-те ранени, 20 са в критично състояние. 

Жертвите са на възраст между 18 и 75 г. В хосписа са били приемани възрастни и болни, хора с двигателни проблеми, както и такива с умствени увреждания. В момента на атаката там са били около 150 души.

Час след нападението извършителят сам се е предал в полицията с думите „Аз го направих. По-добре е хората с увреждания да изчезнат“. Той е носел чанта пълна с ножове с други остри предмети с различни по размер остриета. 

Престъпникът е идентифициран като Сатоши Уемацу, бивш служител на хосписа, който е работел там допреди няколко месеца.

Нападението шокира Япония, където подобни масови убийства са рядкост. В държавата има много стриктен контрол над огнестрелните оръжия, затова нападенията най-често се извършват с хладни оръжия или отрова, съобщава CNN.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Япония | жертви | ранени | инвалиди | нападение | дизелови автомобили | токсични отпадъци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини