Икономическото министерство мисли да създаде карта на работната сила

Развитието на индустриалните зони също бъде приоритет на ведомството

18:02 07.06.2017
Министерството на икономиката обмисля да направи и платформа, чрез която бизнесът да вижда по региони каква работна сила има. Това бе съобщено от министъра на икономиката Емил Караниколов по време на изслушване в комисията по икономическа политика.

Пред народните представители министърът посочи, че развитието на индустриалните зони също бъде  приоритет за него и екипа му. Според Караниколов зоните във Видин, Стара Загора, Бургас и Божурище са важни и ще бъдат  доразвити. „Има дисбаланс в регионите в България“, каза министърът.

Пред ресорната комисия той говори и за подкрепа за българските износители. „Ще популяризираме нови производства и продукти, произведени в страната ни и ще организираме специализирани информационни кампании на перспективни пазари“, заяви икономическият министър.

Караниколов пое ангажимент за повишаване ефективността на дружествата с преобладаващо държавно участие, повишаване на ефективността на диалога с работодателските организации и синдикатите, както и изпълнение на задълженията ни като страна-членка на ЕС, заедно с успешното председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

„Едно успешно наше председателство на ЕС ще допринесе за утвърждаване на позициите на България в общността. Координацията с Естония и Австрия по програмата и приоритетите в рамките на триото, председателстващо в периода юли 2017 г. – декември 2018 г. ще доведе до поставените цели, повишаващи сигурността, икономическата активност, защитата на правата на потребителите и защита на интересите на българските общности зад граница“, каза още икономическият министър.

Той изтъкна още, че ще бъдат набелязани мерки, свързани с надзора на язовирните стени и техните съоръжения.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бизнес | работна сила | административна тежест | Емил Караниколов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини