Лотарията на НАП е донесла 26 млн. лв. на бюджета

В кампанията са регистрирани 51 млн. касови бележки на стойност над 670 млн. лв.

14:22 22.03.2017
Бюджетният ефект от лотарията на НАП с предметни награди, която бе стартирана в средата на ноември 2015 г. и приключи в края на миналата година, е размер на 26 млн. лв. Това е записано в доклада за изпълнението на стратегията за повишаване на събираемостта на приходите през 2016 г., одобрени от Министерски съвет в сряда. Сумата е със 7 млн. лв. по-голяма, отколкото се очакваше при старта на кампанията.

От отчета се вижда, че в лотарията са регистрирани  51 млн. касови бележки на стойност над 670 млн. лв. Данъчните не бяха сложили ограничение в размера на покупката. В кампанията можеха да участват касови бележки на стойност 1 ст.

Всяка седмица бяха давани по един смартфон, всеки месец по един телевизор, а по Коледа бе спечелен и лекият автомобил. Засега не е ясно дали ще има втори сезон на лотарията, но още при даването на старта на първата от НАП заявиха, че вероятно ще има.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | касови бележки | лотария

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ