Меси няма да влиза в затвора, ще плати глоба от €255 хил.

Футболистът трябваше да лежи зад решетките 21 месеца

13:45 23.06.2017

Футболистът на "Барселона" Лионел Меси няма да лежи 21 месеца в затвора, а ще плати глоба в размер на 255 хил. евро, предадоха световните спортни медии. Той успя да се споразумее с прокуратурата да замени своето наказание за укриване на данъци.

Благодарение на това, че звездата на "Барселона" има чисто съдебно минало, той успя да се възползва от правосъдието в страната, което приема замяна на ефективни присъди до 2 години за парични глоби в случай, че лицето няма предишни провинения. 

За да избегне ефективната присъда, Меси вече внесе търсените от прокуратурата 4,1 млн. евро, а до няколко дни ще трябва да плати и глобата от 255 хил. евро. 

Припомняме, че преди година Лионел Меси и баща му бяха осъдени заради ощетяване на държавната хазна в Испания с 4,1 млн. евро. Меси бе осъден на 21 месеца затвор, а баща му на 15 месеца, които ще замени с глоба от 180 хил. евро. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: данъци | глоба | Барселона | затвор | Лионел Меси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини