Министерство на туризма ще заснеме всички плажове с дрон

България ще се рекламира в популярното издание Travel 360°

17:02 12.07.2017

Министерството на туризма ще плати 65 хил. лв. без ДДС за заснемане на всички морски плажове, отдадени на концесия и под наем през 2017 г. Това става ясно от публикувани документи за обществена поръчка чрез публично състезание, която ще обхване 134 плажа в България.

Направените снимки и видеа ще бъдат използвани от мобилно приложение и от интерактивна карта на сайта на министерството, които ще се използват от потребителите за проверка на цените на предлаганите чадъри и шезлонги на морските плажове.

Според заданието в поръчката обектите, предмет на заснемане, трябва да са с "отлична визуализация", да има възможност за извършване на измервания и извличане на информация. Получената информация за морските плажове ще бъде архивирана и съхранявана като база данни за всеки обект. Полученият краен резултат от заснемането с дрона трябва да е подходящо обработен, с цел използването му в интернет и рекламата на плажовете по Черноморското крайбрежие. Настоящата поръчка има за цел изработването на серия снимки, представящи в най-добра степен морските плажове, съобщават от ведомството. 

Припомняме, че мобилното приложение с информация за цените на чадърите и шезлонгите по българското Черноморие трябваше да бъде готово през лятото на тази година. „За следващото лято ще можем да проверяваме цените на чадъри и шезлонги по българското Черноморие с мобилно приложение. Сега интерактивната карта с плажовете и цените на услугите на тях е достъпна на сайта на Министерство на туризма.” Това бяха думите на министъра на туризма Николина Ангелкова през октомври 2016 г. по време на дискусията „Прозрачност и ефективност на концесиите в България“, която се организира от КРИБ и списание „Икономика“.

Министерство на туризма пусна и друга обществена поръчка за организиране на комуникационна кампания в Белгия, Холандия и Люксембург, в сътрудничество с медията Travel 360°. Ведомството изпраща поканата за участие в процедура по договаряне без предварително обявление и чрез пряко договаряне до изданието.

В рамките на поръчката ще бъде създадена профилна страница First в платформа Travel 360°, осигуряваща пряк достъп до сайта на платформата Travel 360° BeNeLux. В нея може да се качва информация, статии, промоции, събития и др. В социалната мрежа Twitter ще бъдат качвани видео клипове на профилната страница, до 6 брошури на профилната страница, статии с линкове към външни страници, представяне на дестинация България, копирайтинг и превод от Travel 360° - от английски език на холадски и френски език.

Поръчката включва и реклама в печатното издание Travel 360° (достигащо до 7 000 професионалисти в Белгия и Нидерландия), включваща копирайтинг и графичен дизайн, въз основа на нашия брийф - Destination in the spotlight (корица + 6 страници статии).

Стойността на обществената поръчка, без да се включва ДДС: 15 843 лева. На основание на Годишната програма за национална туристическа реклама през 2017 г. Министерството на туризма осъществява маркетинг и комуникационни кампании на основните целиви пазари Германия, Русия, Великобритания, Бенелюкс, Франция и Централна Европа.

Travel 360° BeNeLux e единствената комуникационна платформа в туристически бранш, която комуникира както онлайн, така и офлайн на целия пазар Бенелюкс, като чрез него може да се достигне до всички туристически агенции, туроператори и други туристически специалисти в рамките на Белгия, Нидерландия и Люксембург на собствения им език.

Компания TRAVEL 360° единственият доставчик и притежава правата на платформата. Предвид изложените мотиви компанията е единствената, което има изключителното право да извърши дейностите, предмет на настоящото договаряне.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | реклама | обществена поръчка | плажове | мобилно приложение | Министерство на туризма | дрон | чадъри

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини