Министерството на културата разреши махането на паветата от бул. „Прага“

Ведомството се е съобразило с доводите на общинарите

14:30 28.08.2017

Експертен съвет към Министерството на културата в петък е взел решение да се разреши асфалтовата настилка на бул. "Прага". Това съобщи зам.-кметът на Столична община по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, цитиран от Фокус.  

Ремонтът на възловия булевард започна миналия месец. Столична община изпрати възражение на становището на Министерството на културата, което те издадоха относно махането на паветата. Първоначално от ведомството смятаха, че те са част от културното наследство, но сега са променили мнението си и от вчера е започнало полагането на първия пласт от асфалтовата настилка.

До края на седмицата пътното платно трябва да бъде готово и движението да бъде възстановено. Работата по тротоарите ще продължи и след това, тъй като трябва да се изградят допълнителни комуникации.

Основните доводи на общинарите да защитят асфалтовата настилка е, че в района се намират най-важните болници. Освен това по булеварда се “движат основно нископодови тролейбуси, които се нуждаят от хубава настилка, за да бъде придвижването на хората максимално комфортно“. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Столична община | булевард | Прага | павета