Toshiba обявява Westinghouse Electric във фалит

Финансовото състояние на компанията се влоши заради огромния преразход по строителството на две атомни централи в САЩ

19:01 24.03.2017
Японската корпорация Toshiba е уведомила основните кредитори, че на 31 март планира да подаде документи за обявяване във фалит на базираната в САЩ Westinghouse Electric. Информацията е на Reuters като се позовава на свои източници. Решението идва само три месеца, след като японската компания обяви за първи път, че е отписала активи за няколко милиарда долара от своя американски бизнес с ядрена енергетика.

От компанията са заявили, че коментар по темата сега ще е неподходящ. Дали Westinghouse ще подаде документи или не, е решение на Управителния съвет. Трябва да се вземат предвид интересите на всички заинтересовани страни, в това число на Toshiba и нейните кредитори, се казва в официално становище.
Подаването на документи за защита от кредиторите ще позволи на Westinghouse да трупа загуби.

Финансовото състояние на компанията се влоши значително заради огромния преразход, в който се вкара при строителството на две атомни електроцентрали в САЩ.

Това пък доведе до срив в цената на акциите на японската компания и тя започна да мисли за продажба на дялове от звеното си за производство на чипове и на Westinghouse.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: фалит | ядрена енергетика | Westinghouse | Toshiba | атомни централли

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини