До 50 000 евро финансиране за стартъпи в новия сезон на Climate-KIC Accelerator България

Кандидатстването е до 5 април 2018 г.

10:28 02.04.2018
До 50 000 евро финансиране очаква успешните стартъпи в новия сезон на Акселератора на Climate-KIC и Клийнтех България. Единствената европейска програма за seed-финансиране и ускорено валидиране на бизнес решения за устойчив бизнес и чисти технологии - Climate-KIC Accelerator Bulgaria за трета поредна година ще даде силен старт и ще подпомогне успеха на най-обещаващите новатори на България. 

От изработването на готов продукт или услуга до спечелването на първи клиенти, инвеститори и навлизане на международни пазари, акселераторската програма на Climate-KIC и Клийнтех България дава така необходимите инструменти и финансиране на българските предприемачи, за да превърнат своите страхотни идеи в устойчиви бизнес решения. 

Тази година, програмата подпомага бизнес проекти в две основни фази: 

Фаза 2 

Участниците трябва да притежават сформиран екип, доказана идея и бизнес модел, като успешните кандидати ще получат 6-месечно интензивно обучение, менторство и финансиране до 25 000 евро на екип. Тяхната цел ще бъде да достигнат до своите първи клиенти. 

Фаза 3 

В рамките на тази фаза кандидатите трябва да докажат и осъществят първите си продажби, като програмата ще осигури менторство и финансиране до 50 000 евро на екип. Крайната цел на този етап е разрастването на бизнеса и привличане на инвестиции, които да гарантират бъдещ растеж.

Програма в уникална международна мрежа

Програмата на българското издание тече в синхрон с още 8 държави. Наред с интензивните работилници в София, екипите ще участват и в международни обучения и обмен с екипите, треньорите и ментори от другите локации. 

Резултатите на Акселератора

Само няколко месеца след края на второто издание на Акселератора през 2017 г, 90 % от екипите реализират продажби и сделки на стойност над ½ млн. лв. 

Climate-KIC Accelerator Bulgaria се подкрепя от Загорка Зелен Фонд, ИКЕА България, Mediapool.bg и Startup Europe Awards. 

Желаещите да кандидатстват за участие в Climate-KIC Accelerator Bulgaria могат да го направят до 5 април на сайта на акселератора.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: програма | стартъпи | Клийнтех България | Climate-KIC Accelerator България

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини