Красимир Вълчев: Неизбежно е да дигитализираме образованието

Над 45% от училищата имат WiFi мрежи, заяви образователният министър

12:12 20.10.2017

Дигиталните технологии и иновациите са неизменна, може би една от най-важните части от нашето настояще и бъдеще. Дигитализацията на учебния процес е неизбежна. Това заяви Красимир Вълчев, министърът на образованието, във Варна, пише БГНЕС. Там той откри конференцията Innowave 2017 Business and Startup Conference.

На форума за първи път ще се съберат в България световни компании като Facebook, Google, Amazon, SalesForce, Alibaba, Yandex, както и фондове за рисков капитал от три континента.

„Образователната система е може би тази, която в най-голяма степен отговаря за бъдещето. Учителите, образователните институции са тези, които отговарят, образно казано, за софтуера на човешкия капитал”, каза още Вълчев и добави: „Над 45% от училищата имат WiFi мрежи, които покриват над 80% от класните стаи. За първа година имаме одобрени електронни варианти на учебници по всички дисциплини, по които бяха одобрени учебници. Това са учебници за II, VI, VIII клас. Само по няколко езика, по които се обучават по-малко деца нямаме одобрени електронни варианти, които не са просто pdf версии на учебниците, а по-интерактивни.”
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: училища | министър на образованието | дигитализация | Красимир Вълчев | Учебници | дигитализиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини