Менюто на евролидерите в София (снимки) - Новини от Economic.bg

Менюто на евролидерите в София (снимки)

Гурме кюфтета и три вида лютеница са сред основните храни, с които ще гощаваме евролидерите

Лидерите на държавите членки от Европейския съюз пристигат в София ден преди Срещата на върха ЕС – Западни Балкани (17 май) и ще се срещнат на неформална вечеря по покана на Доналд Туск, председател на Европейския съвет, с домакин Бойко Борисов, министър-председател на България.

В концепцията на менюто шеф Борислав Паунов залага на местни продукти и традиционни начини на приготвяне. За аранжирането на пространството и сервирането се грижи „Ред Девил Кетъринг“.



Салатата е композиция от български елементи в цветовете на националния флаг. Блюдото включва цял розов домат от био ферма в Южна България, сос от магданоз, краве сирене от малка мандра в Стара планина, салата „Снежанка“ от цедено биволско мляко и краставици, както и зелена салата от естествено отглеждани микрорастения.



Предястието е вариация на кюфтета с лютеница и пържени картофи. Към традиционната рецепта се добавят специални нови елементи – сурови и сушени манатарки, три вида лютеница и чипс от цветни картофи.



Основното ястие е биволско бонфиле от ферма в Стара планина със сос от български черни и бели трюфели, пюре от земна ябълка и пащърнак, както и бейби моркови.



За десерт шеф Паунов приготвя своя интерпретация на класическите ореховки, които обогатява с кисело мляко и рози и мус от малини и ягоди, за да им придаде повече свежест и цвят и да изгради повече пластове на вкуса.



Хлябът на вечерята е замесен с ръжено брашно. Има и вариация на черен ръжен хляб, оцветен с въглен.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | храна | лидери | Западни Балкани | европредседателство | меню

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини