Nutella промени рецептата на течния шоколад

Компанията е добавила повече захар и това разгневи почитателите на марката

Снимка: Pixabay
21:50 07.11.2017
Феновете на Nutella (Нутела) по цял свят са в паника заради новината, че рецептата за любимия им течен шоколад с лешник е променена.

В страницата си във Facebook Verbraucherzentrale Hamburg (Център за защита на потребителите в Хамбург) разкри, че компанията Ferrero, която стои зад марката Nutella, тайно е актуализирала рецептата, за да включи повече захар и повече обезмаслено мляко на прах.

Захарното съдържание се е увеличило от 55.9 на 56.3 на сто, а млякото - от 7.5 на 8.7 на сто.

Потребителската група заявява, че новата Nutella има по-светъл цвят и предполагат, че чрез увеличаване на съдържанието на мляко компанията е успяла да спести разходи за какао.

На фона на тенденцията все повече компании да намаляват съдържанието на захар в хранителните си продукти, за да привлекат по-здравословно ориентираните клиенти, промяната не е добре приета, пише "Индипендънт".



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мляко | рецепта | какао | състав | Nutella | течен шоколад

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини