Симеонов очаква "сериозна парламентарна подкрепа" за залите за пушачи

Вицепремиерът е готов още утре да внесе и законопроект с промени в Закона за хазарта

Вицепремиерът Валери Симеонов очаква "сериозна парламентарна подкрепа" за предложението си да се върнат залите за тютюнопушене в заведенията, предаде репортер на Economic.bg. Симеонов направи изказването си след днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Мнението му обаче е в контраст с категоричната позиция на ГЕРБ да не премахват забраната.

„Очаквам сериозна парламентарна подкрепа, тъй като внесеният законопроект отговаря на очакванията на обществото и би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега”, каза Симеонов.

Попитан как ще коментира думите на премиера Бойко Борисов, че неговата партия ГЕРБ няма да подкрепи такова предложение, лидерът на НФСБ каза: „Премиерът е на втория етаж (на Министерския съвет – б.р.) вляво, аз съм тук пред вас и се казвам Валери Симеонов”.

Симеонов се надява още тази седмица да успее да внесе законопроекта за тютюнопушенето. „Днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на коалицията „Обединени патриоти” и в зависимост от резултата могат да бъдат внесени няколко законопроекта още утре”, каза вицепремиерът.

Той добави, че е готов и със законопроект за промени в Закона за хазарта, който ще бъде внесен веднага след обсъждането с коалиционните партньори на НФСБ.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | тютюнопушене | цигари | Валери Симеонов | вицепремиер | зали | пушачи | Закон за хазарта

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини