10 екологични устройства направени от бамбук

Това, което е феноменално при бамбука е, че той произвежда 35% повече кислород от другите видове дървета, а технологичните продукти произведени от бамбук стават все по-модерни и се превръщат в хит на пазара

Често хората смятат, че за да започнат екологичен начин на живот, те трябва да се отърват от всички технологични джаджи, които правят живота им по-лесен и по-приятен. Това обаче не е точно така. В действителност, новата линия от устройства произведени от бамбук са издръжливи на употреба, и са безопасни за околната среда, пише Digital.bg.

Защо точно бамбук? Защото това е една устойчива суровина. Освен това,  бамбукът расте до пет пъти по-бързо от останалите видове дървета, което го прави един бързо възобновяем източник на суровина, а отглеждането му не изисква употребата на химикали или пестициди, както и други някакви по-специални грижи.

Това, което е феноменално при бамбука е, че той произвежда 35% повече кислород от другите видове дървета, а технологичните продукти произведени от бамбук стават все по-модерни и се превръщат в хит на пазара. Ако и вие искате да сте в крак с тази тенденция, разгледайте предложенията на Mashable.

1. iBamboo Speaker

Високоговорителите iBamboo Speaker използват естествения резонанс на бамбука, за да усилят звука. В момента устройството работи само с iPhone 4 и iPhone 4S.

2. ASUS Bamboo серия ноутбуци

С тази си серия ноутбуци ASUS демонстрират загрижеността си към опазването на околната среда. Всеки един модел от серията е уникален и изключително устойчив. Всъщност, някои ентусиасти дори са се изкачили на връх Еверест с едно от тези устройства, за да се уверят, че то ще се справи с метеорологичните условия там. И наистина, то е работило добре, дори и при тези екстремни условия.

3. VERS Bamboo Stereo будилник за iPod

Тази AM/FM аудио система за iPod може да я ползвате като часовник на нощното си шкафче, като аларма, или звукова система за кухнята или офиса.

4. iZen Keyboard

iZen е първата екологична Bluetooth клавиатура на пазара. Изработена е ръчно от 92% бамбук.

5. REVEAL DJ слушалки

Тези слушалки създават приятен и дълбок бас, благодарение на естествения звук, възпроизведен от бамбука. За производството на този модел слушалки не са използвани PVC или други токсични материали.

6. VERS Bamboo iPhone 4 калъф

Този предпазващ калъф ще е идеален за вашия iPhone 4 или 4S.

7. Silva LTD Custom Bamboo Macbook Pro калъф

Ако сте собственик на MacBook Pro, може би ще искате да го предпазите с този невероятно изглеждащ и здрав калъф.

8. VERS Bamboo iPad 2 калъф

Ако обичате елегантния дизайн, набавете си този уникален, и разбира се, екологичен калъф за вашия iPad 2.

9. Brando 8GB USB Flash Drive

Това USB флаш устройство се предлага в размери, вариращи от 2 GB до 8 GB.

10. Бамбукова мишка от Bambooki

Мишката Bambooki идва в няколко дизайна. Тя е ръчно изработена от 100% бамбуков материал.
Коментари: 0