10 китайски фирми с интерес да инвестират в земеделието ни

Представители на компаниите идват на бизнес форум в София

180 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

10 земеделски компании от Китай ще участват на предстоящия българо-китайски бизнес форум в София, предаде Kmeta.bg. Всички те работят в областта на земеделието и имат намерения да инвестират в България.

Това стана ясно от провелата се днес среща между заместник-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров и Ву Ю, зам.-директор на Комисията за надзор и управление на държавните активи в провинция Тяндзин, Китай.

Форумът, който ще се проведе в София в началото на юли 2013 г., е съвместна инициатива на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и общинското народно правителство на Тяндзин.

Ву Ю обяви, че от нейната страна участие ще вземат 10 фирми, които имат намерение да инвестират в България.

На свой ред Димитров заяви, че за нас, Китай е стратегически инвеститор. Той допълни, че историята на двустранното търговско-икономическите отношения е от много години и правителствата  имат голям принос за развитието на това сътрудничество.

В срещата участие взеха представители на държавната китайска компания „Тянджин агробизнес къмпани", представители на Министерство на икономиката и експерти от земеделското министерство.

Подкрепи Economic.bg