Спешните мерки в енергетиката

Ситуацията в сектора е много тежка, каза при представяне на екипа си икономическият министър

Снимка: БГНЕС

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Асен Василев, служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма ще обяви спешните мерки, които трябва да бъдат предприети в областта на енергетиката. От пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) съобщават, че събитието започва в 10:00 ч. в сградата на МИЕТ.

В края на миналата седмица, при представяне на екипа си, Асен Василев категорично заяви, че ситуацията в енергетиката е тежка. Аргументите за това твърдение са делото, с което EVN заплашва България и сериозното напрежение в "Мини Марица-Изток".

"Моята първа задача беше да проведа срещи с всички по веригата - миньори, протестиращи граждани, ръководства на централите, ЕРП-тата…", обясни тогава Василев. От думите му стана ясно, че след проведената среща с ЕРП-тата, министерството е в състояние да вземе няколко спешни мерки за стабилизиране на ситуацията на енергийния пазар. Асен Василев ще предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране промяна в някои регулации свързани най-вече с определяне на цените на тока от ВЕИ и заводските централи.

Днес е възможно да бъдат обявени и промените в управлението на Българския енергиен холдинг ЕАД (БЕХ), които твърдо обеща Асен Василев.

Подкрепи Economic.bg